Schoolmeubilair: een positieve sfeer creëren om te leren

Het is maar al te gemakkelijk om de esthetiek van het klaslokaal te verwaarlozen en te focussen op pragmatiek bij de aankoop van schoolmeubilair. Maar juist vanwege de lange schooldag en de hoge werkdruk van studenten is een aantrekkelijke en comfortabele academische omgeving zo belangrijk.

Het creëren van een positieve leeromgeving is een van de meest cruciale taken voor een schoolbestuurder. En een van de belangrijkste elementen om die sfeer te Rijschool Tilburg creëren, is het kiezen van het juiste schoolmeubilair. Comfort, grootte, ruimte, duurzaamheid en – niet te vergeten – budget zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Of je nu een nieuwe school inricht of een oudere school opknapt, het klaslokaalmeubilair dat je kiest, zal een beslissende invloed hebben op de manier waarop leerlingen over hun leren denken.

Basisprincipes van schoolstoelen

Studies tonen aan dat leerlingen tussen de 13 en 18 jaar ongeveer 78% van hun tijd zittend doorbrengen. Zelfs kleuters brengen veel tijd door in hun stoel. Er moet dus goed worden nagedacht over het kiezen van de meest geschikte stoelen voor elk klaslokaal.

Als we het over schoolstoelen hebben, zijn er enkele technische woorden die vrij vaak voorkomen. Dus een beetje schoolmeubilairterminologie zal helpen om dingen duidelijk te maken.

Stoelen voor schoolstoelen zijn gemaakt van een van de drie materialen: hout, zacht plastic en hard plastic. Hout betekent precies dat, hout. Zacht plastic is de informele naam voor polyethyleen en polypropyleen. Polyethyleen geeft veel; polypropyleen, hoewel niet echt buigbaar, vormt zich enigszins zodat studenten een beetje achterover kunnen leunen in hun stoel. Hard plastic is veel stijver dan zijn zachte tegenhanger en buigt helemaal niet.

De poten en steunen van schoolstoelen zijn meestal gemaakt van een van de drie staalsoorten: 18, 16 en 14 gauge. In tegenstelling tot wat men zou denken, hoe lager de meter, hoe sterker het staal, dus als u op zoek bent naar de sterkste steunen die er zijn, zou u op zoek gaan naar stoelen met 14 gauge staal.

Idealiter zouden kinderen hun voeten stevig op de grond moeten kunnen zetten, zelfs als ze met hun rug tegen hun stoel zitten. Deze positie minimaliseert friemelen en zorgt voor een goede ondersteuning van de rug. Praktisch gezien zullen er altijd kinderen zijn waarvan de voeten bungelen als ze helemaal naar achteren zitten, of die naar voren moeten leunen als ze met hun voeten op de grond willen komen. Gebruik de volgende richtlijnen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in elke klas stoelen hebben die voor hen geschikt zijn. Onthoud dat bij het opmeten van schoolstoelen de hoogte altijd wordt gemeten vanaf de vloer tot het hoogste punt van de stoelzitting.

Maattabel voor schoolstoelen

Driejarigen – 50% van de stoelen moet 30 cm zijn en 50% lager.
Vierjarigen – 75% van de stoelen moet 30 cm zijn en 25% lager.
Kleuterschool – 50% van de stoelen moet 30 cm zijn en 50% moet 44 cm zijn.
1e leerjaar – Alle stoelen moeten 14 inch zijn.
2e leerjaar – 50% van de stoelen moet 14″ zijn en 50% moet 16″ zijn
3e leerjaar – Alle stoelen moeten 46 cm lang zijn.
4e leerjaar – 75% van de stoelen moet 16″ zijn en 25% moet 18″ zijn.
5e-12e klas – Alle stoelen moeten 18 “zijn.

Schooltafels

Net als bij stoelen, is hier een beetje schoolbank- en tafelterminologie waarmee je bekend moet zijn. Het blad van schooltafels of bureaus wordt het meest gebruikt en is het gemakkelijkst te beschadigen. Er zijn twee basistypen tafel-/bureaubladen voor scholen. De eerste – en goedkoopste – wordt een laminaat genoemd, wat in wezen een houten blad is met een bewerkt oppervlak dat het beschermt tegen kleine beschadigingen. Alledaagse vlekken zoals potloodstrepen, vingerafdrukken en white-out zullen gemakkelijk loslaten; het bureau is echter kwetsbaar voor deuken en penkrassen, evenals schade door scherpe voorwerpen.

Het tweede soort tafelblad is een blad van hard plastic. Dit is precies hoe het klinkt: een bureau of tafel bedekt met een stevig stuk hard plastic. Deze zijn buitengewoon moeilijk te beschadigen, omdat ze behoorlijk taai zijn en bestand zijn tegen groot misbruik door studenten. Hoewel ze op korte termijn aanzienlijk duurder kunnen zijn, kan hun duurzaamheid ze op de lange termijn de moeite waard maken.

Het derde type bureaublad heet Woodstone. Exclusief vervaardigd door Hertz Furniture, is Woodstone gemaakt van een hard plastic oppervlak met een kern van hout en/of houten onderdelen. Het is ongeveer net zo duurzaam als gewoon hard plastic, maar omdat het minder duur is om te produceren, is de prijs min of meer hetzelfde als laminaat.

Nu we de basis uit de weg hebben geruimd, zijn we klaar om echt na te denken over het schoolmeubilair dat uw leerlingen het beste van dienst zal zijn. Omdat verschillende klassen verschillende behoeften hebben, splitsen we het op naar leeftijdsgroep.

Post navigation